Menu
Kögel

Kögel is de derde grootste trailerfabrikant van Europa. Met een zeer breed leveringsprogramma biedt Kögel oplossingen voor de transportsector die zijn afgestemd op de vraag van haar klant. De passie voor transport, gecombineerd met jarenlange ervaring, is de basis voor een innovatieve maatstaf. De historie van Kögel gaat terug naar 1934. Franz Xaver Kögel begint de activiteiten nadat hij een kleine smederij heeft overgenomen. De orderintake stijgt de volgende jaren zo snel dat Kögel in 1950 moet verhuizen naar een nieuw industriegebied, het Donautal in Ulm. Hier vindt door de jaren heen de ontwikkeling plaats van drie-assige trailers met naloopas, wisselbakken met steunpoten middenas kippers (gepatenteerd). Vandaag de dag is Kögel gevestigd in het Beierse Burtenbach en is uitgegroeid tot één van de modernste trailerfabrieken van Europa. Met circa 1.000 medewerkers werden er in 2014, 12.500 trailers gefabriceerd.

Het fundament van de productie is gericht op 2 pijlers:

  • opleggers voor de transportsector (18/ 42 ton)
  • opleggers voor de bouwsector (vanaf 30 ton)

Kögel Cargo: De meest verkochte schuifzeiloplegger van Kögel is de betrouwbare langeafstandsloper Cargo. Transportbedrijven in heel Europa waarderen het geoptimaliseerde laadvermogen van de schuifzeiloplegger. Dit resulteert onder andere in het hoge draagvermogen van de vloer. Hiernaast worden vele branchespecifieke oplossingen aangeboden, bijvoorbeeld voor het transport van papier of drank.

Kögel Light: De schuifzeiloplegger Kögel Light is ons robuuste lichtgewicht. Door zijn lichte constructie biedt de trailer een maximaal laadvermogen. Een hoge stabiliteit wordt bereikt door het gebruik van hoogwaardig, fijnkorrelig staal. Hierdoor is onder andere de geoptimaliseerde framestructuur met perforaties voor een lichte bouwwijze mogelijk.

Kogel_3H

Kögel Multi: Vanaf nu kunt u verschillende transporttaken met deze bouwmateriaaloplegger aannemen. De bouwmateriaaloplegger beschikt over scharnierbare en afneembare zijborden, die in een optioneel opbergvak kunnen worden opgeborgen. Hiermee vervoert u naast goederen op pallets tevens materiaal met overlengte en -breedte, zoals bijvoorbeeld bouwmateriaal. Omvangrijke montagedelen, zoals ladingvastzetsystemen als rongpotten en sjorringen, ronden dit multitalent af.

Kögel Mega: Deze schuifzeiloplegger is groot in meenemen. Deze trailer is ontwikkeld voor twee- of drie-assige trucks met een hoge schoteldruk en lage schotelhoogte. De trailer bereikt een binnenwerkse, inwendige hoogte van drie meter. Genoeg plaats voor drie gestapelde ‘Gitterboxen’, zoals deze vooral worden gebruikt in de automobielindustrie. Dankzij de hoge, zijwaartse doorlaadhoogte met schuifdak en hydraulisch hefdak kan deze schuifzeiloplegger snel worden geladen en gelost.

Kögel Eurotrailer
De Eurotrailer zet nieuwe normen voor de opleggers voor vervoersbedrijven. Hij is 1,30 meter langer en biedt tot wel tien procent meer transportvolume dan conventionele trailers. Op deze wijze vervoert u, afhankelijk van de opbouwvariant, tot wel tien m3 meer volume, of wel zes tot acht pallets extra. Hieruit resulteert een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik per vervoerde pallet. Een tien procent lagere CO2-emissie bij hetzelfde brandstofverbruik in vergelijking met een standaardtrailer. Dit bevestigt professor Wallentowitz van de RWTH Aachen University. Kies nu voor de voordelige transportoplossing van Kögel.

Kögel Cool PurFerro en Kögel boxoplegger
Of u nu kleding, elektronica, gevaarlijke goederen of diepvriesproducten transporteert, een gesloten oplegger van Kögel is het best uitgerust om uw lading veilig en zeker te vervoeren. Maak een keuze uit twee aantrekkelijke modellen: de gesloten trailer Kögel Cool PurFerro voor verse en diepvriesproducten of de Kögel Box, onze veelzijdige, gesloten oplegger voor droge vracht.

Kögel kippers
Met kipperopleggers van Kögel zijn bouwbedrijven verzekerd van vakkundige ondersteuning bij het transport van bulkgoed. De stabiele kipperoplegger, vervaardigd uit hoogwaardige staalsoorten, onderscheidt zich door de lage onderhoudskosten, het goede rijgedrag en de praktische bedieningselementen. Door zijn lage, eigen gewicht biedt de kipperoplegger een maximaal, nuttig laadvermogen voor alle soorten bulkgoed.

Kögel maakt uitsluitend gebruik van A-merken:
SAF | BPW | WABCO | Knorr | Aspock | Haldex | Jost | Haacon

Kogel_1H